Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Hero image

VEDLIGEHOLDELSE OG PLEJE

Hero image

Hos IX STUDIOS lægger vi vægt på kvalitet og håndarbejde. Et smykke i god kvalitet varer for evigt, og vi vil gerne være med til at hjælpe dig med, at netop dit IX STUDIOS smykke holder sig så fint og skinnende som muligt i sit lange liv.

Ædle metaller og smykkesten kræver pleje og vedligeholdelse for at bevare deres smukke udseende – her kan du læse mere om, hvordan du passer bedst på både dine sølvsmykker og guldsmykker i hverdagen, og hvordan du gør dem rene på den mest skånsomme måde.

Bevar smykkernes smukke udseende ved at behandle dem godt

I det daglige tænker du måske ikke så meget over dine smykker, og hvad de bliver udsat for. Men ønsker du at bevare deres oprindelige, skinnende udseende, er det en god ide at være bevidst om, hvilke situationer du bør undgå. Kort fortalt handler det om, at:

  • Du ikke udsætter dine smykker for hårde stød og slag.
  • Smykkerne ikke kommer i kontakt med kemikalier.
  • Du undgår at have smykker på, når du bader eller vasker hænder.
  • Du ikke sover med dine smykker på.
  • Du opbevarer dine smykker separat i en smykkeæske eller -pose.
Hero image
Hero image

Undgå stød, slag og kemikalier

Vores smykker er fremstillet af 100% recycled sterlingsølv eller 22 karat guldbelagt 925 sterlingsølv. De ædle metaller er bløde og kan ikke tåle hårde slag – for at forlænge holdbarheden af belægningen er det derfor vigtigt, at du passer på dit smykke. Massive smykker fremstillet af sølv som f.eks. vores signetringe kan let komme i sammenstød med andre overflader, hvilket kan medføre ridser. Ridser og buler ses ikke som et skadet smykke, men blot tegn på normal brug – men derfor er de nu alligevel rare at undgå i så vidt omfang som muligt.

Også vores natursten er følsomme. Vi opfordrer dig derfor til at passe på med ikke at ramme hårde overflader, ligesom du ikke må udsætte stenene for kemikalier. Det vil få stenen i din ring eller halskæde til at miste sin glans.

Pas på smykkerne i det daglige og opbevar dem rigtigt

Til slut anbefaler vi også, at du tager dine smykker af, før du vasker hænder eller bader, og når du benytter cremer, parfume eller hårprodukter. Gør du ikke det, risikerer du, at dine smykker mister deres smukke glans og bliver matte.

Vi anbefaler ligeledes, at du tager dine smykker af, når du sover og at du opbevarer dine smykker i din IX STUDIOS smykkeæske eller smykkepose, når de ikke er i brug. Opbevar dine smykker separat, så de ikke ridser hinanden eller vikler sig sammen.

Hero image

Rensning af smykker – Sådan gør du

Uanset om dine smykker er lavet af sølv eller guld, har de indimellem brug for en kærlig hånd for at fremstå så smukke som overhovedet muligt. Regelmæssig rensning af smykkesamlingen er noget, som mange ikke får prioriteret i hverdagen – men vi lover dig, at du får så meget mere glæde af dine smykker, hvis du også holder dem pæne. Vi anbefaler at du benytter IX STUDIOS' smykkerens til at rengøre din smykker. Find den her

Fælles for vores smykker er, at de er fremstillet af rene ædelmetaller, hvilket betyder, at de har potentiale til at holde sig smukke i virkelig mange år med den rette behandling – men også, at de ikke kan tåle hvad som helst. Du må derfor ikke bruge rensemidler, der ikke er godkendt til præcis den type ædelmetal, du skal rengøre, ligesom du aldrig må skrubbe på smykkerne med grove klude eller f.eks. rengøringssvampe. Brug derfor en godkendt smykkerens til sølv og guldbelagte smykker, som IX STUDIOS' egen.

Tips til den bedste rengøring af sølvsmykker

Det er svært at undgå, at sølv med tiden bliver oxideret og mørkere i farven. Det sker, fordi sølvet reagerer med ilten i luften, og du kan derfor mindske oxideringen ved at opbevare dine sølvsmykker i en smykkeæske. Alligevel vil dine sølvsmykker med tiden få brug for en rengøring.

Når du skal rengøre dine sølvsmykker, uanset om det handler om at rense et par øreringe eller en sølvkæde, er det bedste du kan gøre at benytte vores smykkerens og følge instruktionerne på pakken. 

Har du ikke en godkendt smykkerens tilgængelig anbefaler vi at bruge en blød, fugtig klud til at fjerne olier og andet snavs. Når du bruger en blød klud, risikerer du ikke at lave ærgerlige ridser i dit smykke – husk på, at sølv er et relativt blødt materiale, der godt kan få skrammer, hvis det ikke bliver behandlet med lidt omtanke.

Har du brug for hjælp? Du kan du altid komme forbi en af vores butikker og få renset dit IX STUDIOS smykke af en professionel. 

Hero image
Hero image
Hero image

Den sikre metode til rensning af guldsmykker

Når du skal rengøre guldsmykker, er der forskel på om du har at gøre med et guldbelagt smykke eller et smykke i massivt guld.

Vores guldbelagte smykker består under guldlaget af 925 sterlingsølv. Når du pudser et guldbelagt smykke, skal du være varsom med ikke at beskadige overfladen og slide for meget på guldbelægningen. Derfor er et godt råd også her at bruge en blød, fugtig klud på samme måde som med sølvsmykkerne. Det er den mest skånsomme måde at rense dine smykker på.

Er smykket i massivt guld, kan du tilføje en lille smule opvaskemiddel, når du pudser det med en fugtig klud. Dog anbefaler vi at benytte vores smykkerens – du skal blot være ekstra opmærksom, hvis dit smykke også er dekoreret med f.eks. natursten, der kan tage skade af smykkerensen. Sørg for, at stenen ikke kommer i kontakt med rensemidlet, ligesom det er vigtigt at få fjernet alle rester af rensemiddel efter pudsningen med varmt vand.

Spørg os til råds, hvis du er i tvivl

Rengøringsrådene ovenfor kan bruges på alle vores smykker, fordi de alle er produceret i enten 100% recycled 925 sterlingsølv, 22 karat guldbelagt 925 sterlingsølv eller 14 karat massivt guld. 

Er du i tvivl om, hvordan du giver dine IX STUDIOS smykker den bedste behandling, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på hello@ixstudioscph.com eller telefon +45 31 53 37 10.

ACCESSORIES

Se alle
Hero image

KAMPAGNE

MASSIVE PERSONALITY

Hero image

SERVICE

GENFORGYLDNING

Indkøbskurv

Tillykke! Din ordre kvalificerer sig til gratis fragt Du er 299 kr. fra at opnå GRATIS fragt.
Ingen flere produkter tilgængelige til køb