Hyldest til Kong Frederik IX

En hyldest og en lykønskning skal det lyde herfra til vores tidligere konge Kong Frederik IX, hvis stjerne på nattehimlen i dag fylder 121 år.

”Vi kender vores Konge, vi kan li’ ham, han lever ikke blot i høje sale, han går imellem os og han kan tale i vores eget sprog”.

Den 11 marts år 1899 blev der affyret 27 skud fra batteri sixtus, en rugende larm lød over hele København. De 27 skud betød at en tronarving var født. Kong Christian X Og Dronning Alexandrine har givet livet til en lille Kronprins, Kronprins Frederik. Et barn der fødes på tærsklen til det 20 århundrede, hvor industrialiseringen for alvor var ved at tage fart. Og hvor Danmark var samlepunktet for Europas Kongehuse.

I år 1917 var Kronprins Frederik 18 år, og fire dage inden han dimitterede som nysproglig student indledte han en uddannelse som søofficer, der senere skulle gøre ham til den første danske Konge siden Christian IV med en særlig kærlighed til søen. I år 1921 bliver Kronprins Frederik officer fra kadetskolen og kunne kalde sig sekondløjtnant. 6 år efter i år 1927 stod han i spidsen for et af marinens krigsskibe. Heraf fik han sit alias ”sømandskongen”. Som alle rigtige sømænd var han udsmykket med tatoveringer, og var bestemt ikke bleg for at vise dem frem. Han havde begge ben på jorden men var samtidigt en statsmand, som havde stor respekt også i udlandet.

Kong Frederik IX var meget musikinteresseret og blev en fremragende dirigent, men var også en ihærdig jæger, dyrkede ro-sport og så vidste han alt om færger, lokomotiver og togplaner. Mange af disse ting var med til at gøre ham til folkets konge, og sammen med Dronning Ingrid og de tre prinsesser var familien et symbol på den danske kernefamilie.

Kongen forstod sig generelt bedre på befolkningen og den gense dansker. I stedet for at være højt til hest som hans far Christian V, der red rundt i København på hans hvide hest. Cyklede han blandt københavnerne. Han formåede at bringe monarkiet ned fra piedestalen og ned i øjenhøjden.

”Jeg håber at kunne gøre mig værdig til folkets tillid og den tillid de nærede til min far. Med gud for Danmark. Danmark længe leve”.

I år 1947 bliver han Konge, og lige fra begyndelsen lagde han et stort stykke arbejde i at møde danskerne i mange forskellige sammenhæng. Han elskede at skildre hvordan deres liv i slotte og palæer egentlig blot var en forstørret udgave af familien Danmarks parcelhus. Det var tydeligt han ikke var en magt konge men en folkekonge, demokrati og hygge osede ud af ham. Han elskede at holde ferie i Rom hvor han kunne gå civil rundt i gaderne og stimulere sig på en kop friskbrygget espresso.

”Hvad man end er, er man først og fremmest sig selv”.

Med alt respekt og ære takker vi vores tidligere Konge for at nedbryde monarkiet fra piedestalen. Kong Frederik IX levede i blandt danskerne, han opnåede en stor og varm kærlighed hos befolkningen. Hele hans fremgangsmåde og væsen er incitamentet i Frederik IX Studios. Vi er betaget af Kong Frederik IX og hans stil, samt de værdier han vægtede højt i livet. Derfor synes vi det er utrolig vigtigt at værne om en stor personlighed hvis budskaber har rørt os. Vi har derfor skabt et brand med en unik historie, bestående af håndlavede smykker i den bedste kvalitet. Smykker alle har råd til, som er tilegnet mangfoldigheden, der har sans for detalje og finish.